Afbeelding

Vak apart: Nederlandse Musical Academie

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Vak apart is terug! Na een paar jaar van weggeweest blazen we deze rubriek nieuw leven in. Er is weer een nieuwe generatie studenten met allerlei bijzondere studies. Daar willen we graag meer over weten. Een oproep resulteerde in de reactie van Benthe Smids uit Sint-Oedenrode. Zij zit op de Nederlandse Musical Academie.

Stel jezelf even voor.
Mijn naam is Bente Smids, ik ben twintig jaar oud. Ik zit in het eerste jaar van de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Ik ben altijd al bezig geweest met dansen en musicals. Al van kleins af aan wilde ik mijn oom, Jorrit Ruijs – Nederlands acteur - , achterna. Door hem wil ik zelf ook in musicals spelen.

Waarom deze opleiding?
Ik wilde dus mijn oom achterna. Maar omdat dit een vrij onzeker vak is, heb ik eerst besloten om voor safe te spelen. Al snel kwam ik erachter dat het hart wil wat het hart wil. En mijn hart wil de musicalwereld in! Ik heb een poging gewaagd voor de musicalopleiding en dit pakte gelukkig goed uit.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag.

VOLG JIJ OOK EEN BIJZONDERE STUDIE EN KOM JE OORSPRONKELIJK UIT SINT-OEDENRODE? GEEF JE DAN OP VOOR DEZE RUBRIEK VIA REDACTIE@DEMOOIROOIKRANT.NL

Afbeelding
Afbeelding