De borden staan klaar om de werkplekken te markeren.
De borden staan klaar om de werkplekken te markeren. Foto: Ed Sabel

Project Klimaatrobuust Kienehoef van start

Roois nieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode – Deze week is gestart met het project Klimaatrobuust Kienehoef. In de wijk is begonnen met werkzaamheden om de hemelwaterafvoer af te koppelen van de riolering. Hierdoor wordt de riolering minder belast en is er in de hele wijk minder kans op wateroverlast.

In de wijk komen verschillende voorzieningen om het water op te slaan, te infiltreren en af te voeren. Vanwege deze maatregelen moeten de straten van erfgrens tot erfgrens worden opgebroken. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. De plannen hiervoor zijn per straat, door de bewoners van de straat gemaakt onder leiding van landschapsbureau Los Stadomland. Waar nodig zullen ook nutsbedrijven aanpassingen aan hun leidingen verrichten. Na de uitvoering is de wijk beter bestand tegen perioden van extreme regenval maar ook extreme droogte. De werkzaamheden worden gedetailleerder beschreven op:  https://kienehoef.losstadomland.nl De aannemer van het werk (Aannemingsbedrijf T. van de Haterd) heeft alle bewoners in het werkgebied op vrijdag 10 april met een algemene informatiebrief geïnformeerd.

Het werkgebied omvat een groot aantal straten. Daarom worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Er wordt op meerdere plaatsen tegelijk gewerkt. De planning is dat de laatste werkzaamheden rond de jaarwisseling 2021 zijn afgerond.