Afbeelding

Uitstel voor zwembad De Neul

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode – De inschrijvers voor de aanbesteding van de bouw van de Neul hebben uitstel gevraagd van de voorbereidings- en uitvoeringsprocedure.

Als gevolg van het  virus hebben ze personele problemen, zowel intern als extern bij onderaannemers en toeleveranciers. De voorbereiding van de aanbesteding verloopt verder volgens schema, Hiervoor zijn vijf bedrijven geselecteerd. De gemeente heeft de aanbestedingsprocedure nu verlengd. Zoals het er nu naar uitziet is de planning als volgt: indienen van inschrijvingen (met plan van aanpak): 4 mei 2020; presentaties plannen van aanpak: 7 en 8 mei 2020; voorlopige gunning 11 mei 2020;  gunning definitieve opdracht 1 juni 2020.

De inschrijvers leveren gelijktijdig met de inschrijving een voorontwerp in. Na 11 mei wordt gestart met de verdere uitwerking van het ontwerp. In het ontwerpproces wordt ruimte ingebouwd voor interactie met gebruikers en omgeving. De opleverdatum voor zwembad de Neul is verschoven van september 2021 naar eind 2021. De ontwikkelingen met betrekking tot corona worden nauwlettend gevolgd. De voorbereidingen voor de sloop van het huidige bad zijn in volle gang. De sloop is gepland tussen medio augustus en medio oktober 2020. Hiervóór moet het zwembad worden vrijgemaakt voor sloop. De precieze sluitingsdatum zal nog worden gecommuniceerd.