De laatste dagen zijn er minder nieuwe besmettingen in Meierijstad
De laatste dagen zijn er minder nieuwe besmettingen in Meierijstad Bron: RIVM

Opnieuw geen ziekenhuisopnames, wel vier nieuwe besmettingen

Roois nieuws Coronavirus

Sint-Oedenrode – Ook de afgelopen 24 uur zijn er vanuit Meierijstad volgens de cijfers van het RIVM geen mensen opgenomen in het ziekenhuis met verschijnselen van een coronabesmetting. Daarmee zijn er voor de tweede dag op rij geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal besmettingen nam nog wel toe, maar met vier nieuwe besmettingen is dat aantal flink lager dan dat dit de afgelopen week het geval was. In totaal zijn er in onze gemeente 398 mensen besmet (geweest) met het coronavirus en zijn tot nu toe 166 van hen in een ziekenhuis opgenomen (geweest).

Omdat het RIVM niet bekend maakt hoeveel mensen zijn genezen en ook het aantal overlijdens niet op gemeenteniveau bekend is, valt niet zeggen of er ook al een daadwerkelijke afname van het aantal actieve besmettingen en ziekenhuisopnames is. Uit cijfers uit buitenlandse statistieken mag voorzichtig worden geconstateerd dat het aantal patiënten ook in onze gemeente aan het verminderen zou moeten zijn.

Toch is het zinvol om de maatregelen die gelden om voldoende afstand te houden, niet in grote groepen bij elkaar te komen en niet met meer dan twee mensen de straat op te gaan vol te houden. Want zo lang er dagelijks nog nieuwe besmettingen bijkomen, waart het virus nog rond.