Nadat er even een afvlakking van de lijn in zicht leek, stijgt het aantal besmettingen nu al weer een paar dagen op rij.
Nadat er even een afvlakking van de lijn in zicht leek, stijgt het aantal besmettingen nu al weer een paar dagen op rij. Bron: RIVM

17 nieuwe besmettingen gemeld in Meierijstad

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Komt er dan geen einde aan de nieuwe besmettingen met dit verschrikkelijke virus? Het antwoord op die vraag lijkt “nee” te luiden. Uit de cijfers die het RIVM op maandag bekend maakte blijkt dat opnieuw vijftien mensen uit onze gemeente een bevestigde coronabesmetting hebben opgelopen. Daarentegen hoefde er maar één inwoner van Meierijstad naar het ziekenhuis vanwege corona.

De curve met het aantal besmettingen leek de afgelopen anderhalve week af te zwakken. Sinds het begin van de maand kwamen er elke dag minder nieuwe ziektegevallen bij. Daarmee leek het tij zich in onze gemeente te keren. Maar de afgelopen 24 uur bleek maar weer eens hoe ongenadig snel het virus weer op kan duiken. Met vijftien nieuwe besmettingen staat de teller voor Meierijstad nu op 387 officiële patiënten. De teller steeg in Meierijstad relatief sneller dan landelijke. Daarentegen nam het aantal ziekenhuisopnames ‘slechts’ met één toe. Maar van dat cijfer weten we inmiddels dat het over enkele dagen de lijn van het aantal nieuwe patiënten volgt.

We hoeven ons zelf dan op basis van de cijfers die het RIVM vandaag bekendmaakte dan ook voorlopig nog geen illusie te maken dat we snel naar normaal terug kunnen. Houd daarom dan ook de komende tijd voldoende afstand van elkaar, vermijd drukke plaatsen en ga niet met meer dan twee mensen tegelijk de straat op.

Het aantal nieuwe besmettingen in Meierijstad steeg de afgelopen 24 uur sneller dan landelijk