Het aantal nieuwe besmetting stijgt bij ons relatief minder snel dan in het hele land
Het aantal nieuwe besmetting stijgt bij ons relatief minder snel dan in het hele land Bron: RIVM

Weer een dag zonder nieuwe ziekenhuisopnames

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Ook op eerste paasdag meldde het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames vanuit onze gemeente. Daarmee staat de teller voor het aantal patiënten uit onze gemeente die met een coronabesmetting in het ziekenhuis liggen al voor de derde dag achter elkaar op 165 mensen. Helaas werden wel zeven nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Daarmee staat het aantal geregistreerde besmettingen in Meierijstad op 372.

Zoals wij gisteren al constateerden neemt het aantal nieuwe besmettingen in onze gemeente sinds het begin van deze maand minder snel toe. Ten opzichte van de landelijke cijfers is de snelheid waarmee het virus zich verspreid aan het vertragen. Dat neemt echter niet weg dat in onze regio het aantal besmettingen per duizend inwoners ook landelijk nog steeds tot de hoogste hoort. Volgens de cijfers die op eerste paasdag bekend zijn gemaakt kent onze gemeente 4,6 besmettingen per duizend inwoners. Vooral in het gebied ten noordoosten van Meierijstad is dat cijfer nog hoger: Bernheze (6,1), Landerd (5,9), Uden (5,0) en Boekel (7,0). Ten zuiden en westen van ons zijn er juist beduidend minder besmettingen per duizend inwoners: Laarbeek (3,1), Nuenen (1,5), Son en Breugel (3,0), Best (1,5), Boxtel (1,3) en Sint-Michielsgestel (2,1). In de gemeente Gemert-Bakel komen nagenoeg evenveel besmettingen voor als bij ons namelijk 4,4.

Dat de stijging landelijk sneller gaat dan bij ons blijkt ook uit het absolute aantal besmettingen. Waar onze gemeente tot voor anderhalve week hoog in de ranking stond, zijn we inmiddels door een groot aantal steden ingehaald. Met de 372 geregistreerde besmettingen staan we momenteel op de zevende plaats. Wat het aantal ziekenhuisopnames betreft staan we nog steeds op de vierde plaats.

Er lijkt langzaam maar zeker een stabilisatie van het aantal besmettingen op te treden
in onze regio is het aantal besmettingen per duizend inwoners nog steeds het hoogste van het land