Het verloop van de ziekenhuisopnames en besmettingen als gevolg van corona in Meierijstad
Het verloop van de ziekenhuisopnames en besmettingen als gevolg van corona in Meierijstad Bron: RIVM

17 nieuwe besmettingen, geen nieuwe ziekenhuisopnames

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – De afgelopen 24 uur zijn er zeventien nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in de gemeente Meierijstad. In diezelfde periode zijn er geen mensen uit onze gemeente opgenomen in het ziekenhuis. Dat valt op te maken uit de cijfers die het RIVM afgelopen zaterdag publiceerde.

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is de afgelopen week opnieuw toegenomen. Toch lijkt de groei van het aantal patiënten de laatste week langzamer te gaan dan eerder. Zo nam het aantal geregistreerde besmettingen in de periode van 23 maart tot 4 april dagelijks gemiddeld met achttien toe. De afgelopen week lag dat aantal rond de drie besmettingen per dag. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de cijfers van 30 maart tot 8 april zijn afgeleid van het aantal ziekenhuisopnames.

Ondanks dat het aantal besmettingen minder snel toeneemt dan gedurende de eerste weken van de epidemie, is voorzichtigheid nog steeds geboden. Houd daarom ook de komende tijd nog voldoende afstand van elkaar en ga niet met meer dan twee mensen tegelijk de straat op.