Theo Maas (l) van SCR maakt er samen met André van de Warenburg een officieel moment van.
Theo Maas (l) van SCR maakt er samen met André van de Warenburg een officieel moment van.

Service Club Rooi helpt de Voedselbank

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Naast het grote leed dat het coronavirus teweeg brengt is er ook het kleine leed. Door maatregelen om de uitbraak te beperken, raken diverse gezinnen in de knel ondanks de steunmaatregelen van de overheid. De Voedselbank blijft daarom een redder in nood voor deze gezinnen. Helaas zijn ook de Voedselbanken geraakt, doordat er flink gehamsterd is, waardoor er veel minder producten door de supermarkten beschikbaar werden gesteld. Vanuit Service Club Rooi (SCR) hebben ze het initiatief genomen om de Voedselbank extra te ondersteunen met een donatie van € 2.000,-.

“Onder het motto Rooi voor Rooi kopen we de komende weken bij elk van de vijf Rooise supermarkten aanvullende schaarse producten met iets extra’s voor de Rooise gezinnen die gebruik moeten maken van de Voedselbank. Zo heeft de Voedselbank heeft ons verteld dat we hun cliënten extra kunnen ondersteunen met voorverpakte kaas, aangezien dit een product is dat zelden aan de Voedselbanken beschikbaar wordt gesteld. Deze eerste week hebben we ingekocht bij de Albert Heijn, die op haar beurt onze actie ondersteunde met een forse donatie van ruim €100,-“, laat een woordvoerder van SCR weten. 

Zodoende kunnen ze dertig Rooise gezinnen hiermee ondersteunen en voorzien van een klein beetje luxe met extra kaas. Ze hebben ruim ingekocht, zodat de pakketten de komende tijd een aantal keer van zo'n stuk kaas kunnen worden voorzien. SCR is de Albert Heijn dan ook dankbaar voor de ondersteuning. André van de Warenburg, bestuurslid van de Voedselbank, die de donatie in ontvangst nam: "Hier zijn onze cliënten erg bij mee. Dat de SCR bovenop de jaarlijkse inleveractie met kerst ons hier nu weer mee helpt wordt enorm gewaardeerd." 

De komende weken zal de SCR kijken wat er extra nodig is en daarmee de Voedselbank verder ondersteunen.