Dit gebouw wordt bij het gezondheidscentrum getrokken.
Dit gebouw wordt bij het gezondheidscentrum getrokken. Foto: Kim Verstappen

Fysiotherapie de Meierij gaat herstellende corona patiënten helpen

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode - Fysiotherapie de Meierij vangt voortaan coronapatiënten op die herstellende zijn en uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Zij hebben vaak last van blijvende longschade. Samen met andere specialisten als bijvoorbeeld diëtisten, psycholoog en oefentherapeuten gaan zij aan de slag om ervoor te zorgen dat de patiënten zo goed mogelijk herstellen van het virus.

Joost de Vaan, eigenaar van Fysiotherapie en Gezondheidscentrum de Meierij, werd gebeld door de regionale ziekenhuizen met de vraag of zijn gezondheidscentrum wil helpen met de revalidatie van coronapatiënten. Hiervoor gaat gebruik gemaakt worden van het pand naast de praktijk, het oude raadhuis aan de Markt. “Dit pand heeft oorspronkelijk als doel om uitbreiding van het gezondheidscentrum te realiseren, maar dat ligt op dit moment even stil. Nu is er een verwachtte toestroom van mensen die moet revalideren vanwege corona. Dus wij hebben een gedeelte van de begane grond vrij gemaakt om een revalidatiecentrum op te zetten.”
De herstellenden kunnen worden ondersteund met onder andere ademhalingstraining, voedingsadviezen en een trainingsprogramma. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor revalidatie op afstand, onder andere therapie aan huis, (video)bellen en buitentraining.

Voor een intake of informatie kunt u bellen op 0413-471227 of bezoek de website www.fysiotherapiedemeierij.nl en stuur een mail. Deze multidisciplinaire zorg wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraars.