v.l.n.r.: Malou, Maarten en Martien van Hoof, Anne-Marie Spierings en Wim van de Donk.
v.l.n.r.: Malou, Maarten en Martien van Hoof, Anne-Marie Spierings en Wim van de Donk. Foto: Jeroen van de Sande

Commissaris van de Koning laat zich bijpraten door Ollandse fruitteler

Landbouw / Visserij Landbouw

Sint-Oedenrode / Olland – Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft zich vanmiddag bij laten praten door de Ollandse fruitteler Maarten van Hoof. Ook D66-gedeputeerde Anne-Marie Spierings was bij het werkbezoek aanwezig.

Maarten en zijn partner Malou heetten samen met (schoon)vader Martien de delegatie welkom op het bedrijf aan de Schootsedijk. In eerste instantie had de commissaris het adres van moeder Annie’s fruitwinkel doorgekregen, maar dat werd op tijd aangepast. Dat had waarschijnlijk een extra mooie wending aan het verhaal van de middag gegeven, al hadden de commissaris en de gedeputeerde maar ongeveer een uur de tijd. In dat uur werden ze goed geïnformeerd door de Rooise ondernemers. Ze weten precies wat er speelt, want ze hebben ruime ervaring in de fruittelersmarkt.

“Ik heb de laatste weken enkele flitsbezoeken gebracht in de provincie om te horen wat de coronacrisis teweeg brengt. Uit interesse, maar ook om te weten wat werkt en wat niet werkt”, laat de commissaris aan een verslaggever van het Brabants Dagblad weten. Dat er door corona een tekort is aan seizoenmigranten in Nederland is bekend. Van Hoof heeft daar nu nog geen last van. “Op dit moment heb ik genoeg personeel, maar ik ben wel bang voor de maand mei. Dan komt de piek. We moeten nog zien hoe we dat in gaan vullen. Gelukkig hebben we veel in het vooruit gewerkt, zodat ik straks al mijn mensen in kan zetten voor de oogst.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding