Afbeelding

Papieren handje schudden met onze burgemeester

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode - Afgelopen donderdag brachten burgemeester Kees van Rooij en wethouder Rik Compagne een bezoek aan Wooninitiatief Kamille om bewoners en begeleiders een hart onder de riem te steken.

Bewoners en begeleiders waren zeer vereerd met het bezoek. Het bleek echt een positieve opsteker, want de bewoners hebben sinds 16 maart geen bezoek meer kunnen ontvangen. Ze krijgen in sommige gevallen dagbesteding aan huis en begeleiders werken in extra lange diensten om het besmettingsgevaar met het coronavirus zoveel als mogelijk te beperken. Gelukkig heeft er niemand van de bewoners en begeleiders ziekteverschijnselen en dat willen ze ook graag zo houden op de Kamille.
De begeleiders hadden in de voortuin een klein stukje tuin met tafels afgezet zodat de bewoners de burgemeester in kleine groepjes buiten en op afstand toch even konden begroeten. De bewoners hadden papieren handjes met lange rietjes gemaakt zodat ze de burgemeester toch “een handje” konden geven.
De burgemeester en wethouder brachten lekkere appelflappen en artiest Steven Harks mee. Zo werd er onder het genot van de gezellige muziek van Steven even een kort feestje gevierd; op afstand, maar toch een beetje dichtbij. Een echt geluksmomentje wat voor veel plezier en positieve energie zorgde om vol goede moed weer met elkaar verder te gaan.


Afbeelding
Afbeelding