Yvon Yntema laat de lectuurbak zien.
Yvon Yntema laat de lectuurbak zien.

Rooise komt met ‘Lectuurbakactie’

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode - “Bij het opruimen van mijn kast kwam ik een stapel tijdschriften tegen die ik bewaard heb. Het idee was geboren. Tijdschriften die nog in goede staat zijn gratis aanbieden, lezen en ruilen en uitwisselen met elkaar! Een idee: ruim kast of lectuurbak thuis op en de tijdschriften krijgen een volgend leven”, zo deelt Yvon Yntema haar plan. Op verschillende plekken in het dorp heeft ze Lectuurbakken geplaatst om de tijdschriften uit te kunnen wisselen.

Tweedehands tijdschriften en andere lectuur worden in een bak aangeboden om mee te nemen en thuis te lezen. Mensen kunnen op deze manier elkaars tijdschriften uitwisselen. Er is een onuitputtelijke voorraad leesvoer onder de Rooise inwoners. 

Nadat je het tijdschrift gelezen hebt of thuis ook tijdschriften hebt liggen, gooi ze niet bij het oud papier, maar leg ze in de lectuurbak. Je maakt er vele inwoners van Rooi, klein en groot, heel blij mee. Allerlei tijdschriften kunnen hiervoor in aanmerking komen. Voor man of vrouw, meisjes en jongens. Maar ook kranten of “flodder romans”, stripboeken enz. Wat ook een tip kan zijn: stop een kaartje voor de lezer in een tijdschrift als blijk dat je met hen meeleeft.

Helaas zijn er op dit moment veel mensen die niet naar buiten kunnen of mogen. Als je weet wat hij of zij graag leest, neem een tijdschrift mee en gooi het in de brievenbus. Ook kan hiervoor contact opgenomen worden via email: lectuurbakactie@gmail.com. “Vermeld in de mail waar je interesse in hebt en ik zal zorgen dat de lectuur in de brievenbus gedaan wordt. Het mailadres kan ook gebruikt worden om lectuur aan te bieden voor deze lectuurbakactie mocht je zelf niet in de mogelijkheid zijn deze naar de bak te brengen. Graag kom ik de lectuur ophalen”, stelt Yvon zich behulpzaam op.

De lectuurbakken zijn te vinden bij:
-Pari Bodyfashion Heuvel 15A
-Joyce groente en fruit Borchgrave 5
-De keizerskroon bloembinderij Pieter Christiaanstraat 17

“Heel veel leesplezier!”