Lege winkelstraten, dus amper omzet voor de winkeliers.
Lege winkelstraten, dus amper omzet voor de winkeliers. Foto: Jos van Nunen

Wethouders steken winkeliers hart onder de riem

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode / Meierijstad – Wethouders Van Rooijen en Goijaarts van respectievelijk Winkelcentra en Economische Zaken hebben de winkeliers in alle kernen van Meierijstad een hart onder de riem gestoken met een persoonlijke brief. De boodschap luidt als volgt.

Beste ondernemers,

De maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus raken iedereen, ook u als ondernemers in de centra van Meierijstad wordt hard getroffen. Als inwoners, omwille van het algemeen belang, opgeroepen worden thuis te blijven, merken jullie dat direct in fors teruglopende klandizie. Velen van jullie hebben hun bedrijf zelfs tijdelijk moeten sluiten. Dat zijn begrijpelijke maar ook draconische maatregelen. Wij leven met jullie mee.

Deze crisis komt bovenop de stijgende trend van online winkelen waardoor veel ondernemers ook al worden uitgedaagd hun koers bij te stellen. In de winkelcentra in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode hebben we al enige tijd te maken met leegstand. We waren met de Centrumvisie en herstructureringsplannen een traject gestart om daar antwoorden op te formuleren; Om zo een transformatie te bewerkstelligen naar toekomstbestendige centra. Trajecten waar we samen met jullie vol voor willen gaan, maar die nu ineens mogelijk ongewenst verstoord worden.

Via de centrummanagers zijn er gelukkig korte lijnen tussen ondernemers en gemeente; juist in deze tijd is dat van nóg meer waarde. Wij zien mooie en creatieve initiatieven ontstaan om elkaar te steunen, waar over branches heen gekeken wordt om samen er het beste van te maken.

Wij begrijpen jullie zorgen over eventuele gevolgen als de maatregelen nog langer gelden. Dat heeft volop onze aandacht. Als rijksoverheid en gemeente zijn we keihard bezig om u waar mogelijk te helpen deze periode te kunnen overbruggen.

Jan en ik willen via deze weg graag onze waardering uitspreken voor jullie doorzettingsvermogen en ondernemingskracht. Laten we hopen en vertrouwen op betere tijden voor ondernemend Meierijstad.

Door alle richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en RIVM zijn ook onze contact mogelijkheden met elkaar op dit moment beperkt maar we zitten zeker niet stil om er “samen sterker uit te gaan komen”! Pas goed op jullie zelf en jullie naasten.

Harry van Rooijen / Wethouder Winkelcentra
Jan Goijaarts / Wethouder Economie