Afbeelding

Hospice Dommelrode opent voor coronapatiënten

Oproep Gezondheid

Sint-Oedenrode - De gevolgen die we op dit moment met zijnn allen ondervinden van het coronavirus heeft ook invloed op Hospice Dommelrode. Het Hospice is sinds dinsdag 24 maart tijdelijk stilgelegd. Duidelijk was dat opnames op de gebruikelijke manier gedurende de epidemie niet meer mogelijk zouden zijn.

Inmiddels is vanuit de professionele zorgverlening de vraag gesteld of het Hospice, met steun van professionele verpleging, gedurende de epidemie toch een helpende hand kan bieden.
Door het coronavirus is een toenemend aantal mensen ernstig ziek geworden. Een aantal van deze zieken wenst niet naar het ziekenhuis te gaan of wordt geadviseerd dat niet te doen. Zij hebben een kleine kans de gevolgen van het coronavirus te overleven. Dit betekent dat deze mensen in hun laatste levensfase thuis willen blijven en veelal daar uiteindelijk komen te overlijden. Een aantal daarvan zit in een thuissituatie die niet ideaal is om allerlei redenen. Voor mensen in deze situatie is Hospice Dommelrode vijf jaar geleden gestart.
Als Hospice kunnen we een bijdrage leveren om dit leed te verzachten. Dat hebben we bewezen. De professionele zorgverlening zal worden ondersteund door vrijwilligers met een zorg- of verpleegkundige achtergrond. Mocht je interesse hebben? Stuur een mail naar coordinator@hospicedommelrode.nl