Afbeelding

Slaat de verveling toe? Hier wat tips!

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, ligt verveling op de loer. 'Pfff, wat moet ik vandaag toch de hele dag doen?' Het is aan ouders en kinderen om een beetje inventief en creatief te zijn. MooiRooi.nl wil een handje helpen met een top 10 aan tips om de week door te komen. Doe er je voordeel mee!

  1. 1. Kleur, teken, verf, brei. Wees creatief! Met al je mooie tekeningen en kunstwerken maak je de ouderen van Odendael meer dan blij. Of hang of zet wat voor het raam, in de tuin of aan de voordeur. Dan hebben passerende wandelaars ook wat te kijken.        

    2. Ruim je huis op. Niets is fijner dan thuiswerken in een schoon en opgeruimd huis. Let wel op: Geen onnodige extra ritjes naar de Milieustraat!

  2. 3. Pimp  je playlist op zodat je tijdens het werken kan genieten van je favoriete muziek. Het is ook de ideale tijd om je favoriete albums van weleer weer eens te luisteren. Meezingen mag!        

    4. Maak die fotoboeken waar je anders geen tijd voor hebt! Je hebt vast en zeker nog drie of vier vakanties in te halen. Voorlopig zit een vakantie er niet in, dus een extra reden om weg te dromen bij die foto's aan een Caribisch strand.

    5. Doe een home workout. Dat de sportscholen zijn gesloten, betekent niet dat je stil hoeft te zitten. Dus... sportkleding uit de kast, muziekje aan en werk je in het zweet!        

    6. Stof je Wii, Playstation, X-box of Nintendo af. Zo kan je meer bewegen of met je vrienden gamen. Het werkt best verslavend en de uren zullen dan ook voorbij vliegen. Nog één level...

  3. 7. Maak projecten af die je normaal uitstelt. Meer dan genoeg tijd om je administratie bij te werken of dat project te herkansen. Hetzelfde geldt voor de vervelende klusjes die je al weken uitstelt.

  4. 8. Maak je tuin klaar voor het voorjaar. Vooral nu de zon schijnt is dat heerlijk om te doen.         

    9. Zoek je oude puzzels op. Voor je het weet ben je uren bezig met het vinden van het juiste puzzelstukje.        

    10. Help anderen: doe boodschappen, pas op kinderen, laat de hond uit. Het voelt goed om voor een ander iets te doen!