Een lege markt is in deze tijd geen uitzondering.
Een lege markt is in deze tijd geen uitzondering. Foto: Marieke van Erp

Corona eist meer en meer slachtoffers in Sint-Oedenrode

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Enkele weken geleden leek Sint-Oedenrode de dans nog enigszins te ontspringen, maar nu is het pijnlijk duidelijk dat corona ook hier meer en meer slachtoffers eist.

De angst zit er stevig in. Iedere dag zijn er sirenes te horen. Dat is niet altijd corona-gerelateerd, maar in meerdere gevallen wel. De laatste dagen horen Rooienaren steeds vaker namen van familie, vrienden of bekenden die opgenomen zijn (al dan niet op Intensive Care), thuis in quarantaine moeten blijven, of zelfs zijn overleden. Het coronaspook slaat hard en meedogenloos toe.

Dat zorgt er voor dat de inwoners van Sint-Oedenrode waakzaam zijn. De regels van de overheid lijken over het algemeen goed te worden nageleefd. Het is erg rustig op straat, want mensen blijven in en rondom het eigen huis, de meeste bedrijven die het kunnen zijn over gegaan tot thuiswerken, sommige winkels zijn gesloten en sociale contacten zijn gewoonweg even uit den boze. Althans, fysiek, want online weten de burgers elkaar te vinden. Vooral via Facetime en Whatsapp. Gelukkig zijn die mogelijkheden er nog, maar het gemis om dierbaren eens goed vast te kunnen pakken wordt met de dag groter. Vooral voor de ouderen en meest kwetsbaren onder ons.

Wanneer iemand overlijdt levert dat voor naasten nare situaties op die tegennatuurlijk zijn. Elkaar troosten op de manier zoals we zouden willen, zit er nu niet in. Dat is gewoonweg te gevaarlijk. Het coronaspook is onzichtbaar, maar inmiddels overal aanwezig.

Sint-Oedenrode, wees alert, let goed op elkaar en veel sterkte in deze moeilijke tijd!