Afbeelding

Voetbal ligt stil, trainers blikken terug en vooruit

Sport Sport

De tweede seizoenshelft was een tijdje onderweg. De ploegen uit Nijnsel, Boskant, Rooi en Olland zaten op ongeveer twee derde van het seizoen, maar toen kwam het coronavirus… De hoofdtrainers van de clubs kijken terug op de eerste seizoenshelft en blikken vooruit naar. Ja, naar wanneer eigenlijk? Naar hopelijk de laatste fase van de competitie, wanneer die ook gespeeld gaat worden. 

Door: Nienke Habraken

Tim de Wert, hoofdtrainer van vv Nijnsel/TVE Reclame, ziet nog genoeg verbeterpunten. “We zijn goed aan het seizoen begonnen. Na de promotie van afgelopen jaar naar de derde klasse hebben we als doel gesteld om bij de eerste vijf op de ranglijst te eindigen.” De laatste weken liet zijn ploeg het echter na om te winnen. Volgens de hoofdtrainer miste de scherpte bij aanvang van de wedstrijden en aan het begin van de tweede helft. “We hebben moeite om vanuit een slecht begin de wedstrijd om te draaien. Dat heeft niet zozeer te maken met fitheid of tactiek, maar met de mentale weerbaarheid. Daar gaan we dan ook echt aan werken.”
De selectie van vv Boskant heeft aan het begin van het seizoen de doelstelling bepaald om nacompetitie te halen. Hoofdtrainer Sander Janssen is gematigd tevreden over de eerste seizoenshelft."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant