Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Aantal officiële besmettingen Sint-Oedenrode onbekend

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Het aantal officiële coronabesmettingen in Sint-Oedenrode is onbekend. Evenals het aantal doden. Het RIVM geeft alleen per gemeente de cijfers door.

In Sint-Oedenrode kent vrijwel iedereen iemand die besmet is geraakt met corona, of met verschijnselen van het virus te kampen heeft. Naar verluidt zou er minimaal één persoon uit Sint-Oedenrode zijn overleden aan de gevolgen van de corona-infectie. Het is niet zeker of daar binnenkort meer duidelijkheid over komt.

Meierijstad staat in de top zes van Nederlandse gemeenten met het hoogste aantal besmettingen. In verhouding met inwonersaantallen en het aantal slachtoffers neemt het waarschijnlijk nog een hogere positie in. De afgelopen 24 uur kwamen er 25% meer officiële besmettingen bij: van 95 naar 119. Dat is een forse stijging in vergelijking met veel andere gemeenten in de regio. Waar dat precies aan ligt is niet duidelijk. Het geeft wel aan dat deze regio één van de haarden van Noord-Brabant en daarmee Nederland is.

Dat maakt de inwoners extra alert. Vandaag waren de straten, parken en andere openbare plekken zo goed als uitgestorven. De enkele fietsers en wandelaars hielden afstand en zochten elkaar niet op. De oproep van de overheid om zoveel mogelijk binnen te blijven en contact te vermijden wordt in Sint-Oedenrode goed nageleefd. De ziekenhuizen in de regio verwachten de komende week een flinke toestroom van extra coronapatiënten en ze denken dat rond 29 of 30 maart de piek daar is. Of dat ook echt zo is en af de curve daarna afvlakt is nog maar de vraag. Dat weet eigenlijk niemand precies.