Angela en haar kinderen.
Angela en haar kinderen.

Hoe houdt Rooi zichzelf bezig?

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode – Het is gek om te ervaren dat de agenda compleet leeg is. Geen etentjes, geen sport, geen verjaardagen. Het corona-virus houdt ons aan huis gekluisterd. Een wandeling alleen of met tweeën zit er nog wel in, maar daar blijft het dan ook bij. Daar komt ook nog eens bij dat de kinderen thuis moeten blijven van school. Dat is even wennen, zo heel de week bij elkaar op de lip. Hoe houdt Rooi zichzelf bezig? Wij legden contact met Rooienaren via app, mail en social media.

Angela Brands
Angela zit thuis met haar twee zoontje Sam (9) en Jorn (8). De jongens vinden het moeilijk om te begrijpen waarom ze niet naar school mogen. Sam zit op het speciaal onderwijs. Angela heeft zijn lespakket opgehaald en via een app krijg Sam opdrachten die hij thuis moet maken. “Daar moeten wij foto’s van maken en doorsturen zodat de leerkrachten het na kunnen kijken”, vertelt ze. Jorn kan op een site oefenen en ook hij krijgt lesmateriaal van school waar hij mee aan de slag gaat. “In de ochtend werken we met z’n drieën aan school. ’s Middags is het nog wat zoeken: een spelletje doen op de tablet, wandelen met de hond, in de tuin spelen, een rondje door Boskant steppen.”

Edo van Rossum
Edo heeft samen met zijn vrouw Monique twee kinderen: Bart (11) en Dieke (9). Zij kunnen niet naar school. “Het voelt nog een beetje als een vakantie voor ze. We proberen ze duidelijk te maken dat dat het niet is.” Vanuit school hebben de kinderen huiswerk gekregen en dat maken de kinderen trouw. Het is mooi weer en de kinderen mogen buiten spelen. “We zorgen ervoor dat ze niet in te grote groepen zijn – maximaal vier kinderen – en dat ze geen lichamelijk contact hebben.” Bovendien hebben Bart en Dieke hun kamers al goed opgeruimd en nog andere klusjes gedaan. “We maken er maar het beste van. Gelukkig zijn we alle vier nog gezond en onze dierbaren ook.”

Lees woensdag nog meer reacties van verschillende mensen...

Bart en Dieke van Rossum.