Afbeelding
Foto: Lisa v.d. Ven

Wat kunnen we wél doen tegen het Corona virus?

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Heel Nederland, Europa en de wereld is in de ban van het Coronavirus. Dit virus zorgt voor veel onrust en aangezien het een virus is werken antibiotica er niet tegen. Gevolg is dat we het gevoel krijgen overgeleverd te zijn aan het virus. We kunnen immers niets doen tegen het virus behalve proberen te voorkomen besmet te worden en als we toch besmet zijn, onszelf isoleren en hopen dat het niet leidt tot ernstige ziekte.

Door: Praktijk Manu

Het is van belang te beseffen dat we wel invloed hebben op onze gezondheid m.b.t. het Coronavirus. We kunnen meer doen dan alleen handen wassen, doekjes gebruiken, binnenblijven bij klachten en besmette mensen mijden.

Een goed werkend afweersysteem helpt bij het voorkomen van besmetting en ook bij het beperken van de effecten van een Coronavirusinfectie. De zwakkeren hebben meer last van het Coronavirus. De Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde heeft een aantal tips opgesteld om de kans te verkleinen op besmetting.

TIPS ter preventie:
-Zorg voor voldoende slaap, gezonde voeding, voldoende water drinken, regelmatig bewegen in de buitenlucht, voldoende zonlicht en ontspanning.
-Homeopathisch middel om je afweer te versterken.
-Ademhalen door de neus (neusslijmvlies is een filter).
-Eet niet tussendoor, houdt het liever bij 3 maaltijden per dag.
-Regelmatig koud afdouchen.

TIPS bij besmetting:
-Als er toch besmetting met het Coronavirus en ziekte optreedt is het mogelijk te behandelen. Homeopathische middelen zijn in staat het afweersysteem te optimaliseren. Als het juiste middel op zorgvuldige wijze is gekozen en ingenomen is, zien we dat de afweer van mensen verbetert en klachten verminderen. Juist ook bij infecties zien we dit fenomeen optreden. Homeopathische middelen die passen bij klachten veroorzaakt door het Corona-virus zijn bijvoorbeeld Gelsemium, Bryonia, Phosphorus, Spongia Tosta en Arsenicum. Op basis van het specifieke klachtenpatroon wordt een homeopathisch middel gekozen.
-Veel water drinken is ook van belang tijdens het ziek zijn.
-Middelen die uw afweer verder kunnen versterken zijn o.a. Vitamine C en Echinacea.

Momenteel begeleiden wij veel mensen bij het versterken van hun afweer middels leefstijlgeneeskunde en homeopathie.
U kunt ons telefonisch bereiken voor een consult:
TEL: 06-38224536
MAIL: info@praktijkmanu.nl