Afbeelding

Rooise huisartsen dankbaar voor geschonken mondkapjes

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – De Rooise huisartsen meldden afgelopen week een groot tekort aan beschermingsmateriaal. Met name de mondkapjes waren bijna op. Een oproep aan de inwoners van Sint-Oedenrode om dergelijke spullen in te leveren bij de apotheek heeft zeer goed uitgepakt. De Rooise huisartsen kunnen weer vooruit en daar zijn ze dankbaar voor. Hoe lang ze er mee kunnen doen is niet precies duidelijk.

“Het is geweldig om te zien wat er allemaal is ingeleverd. Vooral nadat DeMooiRooiKrant is uitgekomen kwam er veel binnen. Dat geeft aan hoeveel mensen het gelezen hebben. Zo kregen we van een varkenshouder een doos met honderd mondkapjes en stond er ineens een doos vol veiligheidsbrillen”, zegt Raoul Stumpf, degene die de actie coördineert. Namens de huisartsen bedankt hij iedereen voor de giften.
Omdat niemand precies weet wat ons nog staat te wachten, blijft de inleverbox nog staan in de doorgang van het Martinushuis, tegenover de ingang van de apotheek. Alle giften van beschermingsmateriaal zijn welkom en komt op de juiste plekken terecht.