Jessica bij haar eerste vangst.
Jessica bij haar eerste vangst. Foto: Jeroen van de Sande

Rooise verspreidt legpuzzels tegen verveling

Oproep Coronavirus

Sint-Oedenrode - In heel Sint-Oedenrode zijn mensen bezig met acties. Zo bedacht Jessica de Jong om ouderen door de eenzame periode te helpen. Haar slogan: “Verveling? Leg je er niet bij neer, leg een puzzel!” Ze zamelt puzzels in voor ouderen.

Op dit moment is Jessica druk bezig met het verzamelen van de puzzels en dat heeft al een enorme vangst opgeleverd. De ouderen zouden normaal gesproken – in tijden zonder corona – allerlei activiteiten bezoeken bij Odendael, maar dit kan nu niet door het coronavirus.

De puzzels worden verdeeld onder de ouderen. “Ik stop een tas in de brievenbus met een briefje of ze een legpuzzel willen. Als ze een puzzel willen, moeten ze de tas aan de voordeur hangen.” Daarna gaat ze een ronde maken en stopt ze puzzels in iedere tas die aan de deur hangt. Om besmetting te voorkomen belt ze aan en loopt ze door zonder contact te hebben. Lidl heeft al een paar honderd tassen aangeleverd, maar Jessica komt er nog te kort. Ze roept daarom op om boodschappentassen te doneren, zodat ze de puzzels goed kan verdelen.

Er zijn meerdere inzamelpunten voor de legpuzzels en tassen. Deze kunnen worden afgegeven bij Lidl, Jumbo Hertog Hendrikstraat, bloemkwekerij Brekelmans en Geelgors 10. Het mooie initiatief van de Rooise krijgt ook navolging in Oirschot.