Afbeelding

De Graaf Visspecialiteiten op zijn vertrouwde plek

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Elke dinsdag staat Wouter Bout met de viskraam van De Graaf Visspecialiteiten in Rooi. Van negen tot één staat de kraam bij de Jumbo op de Kienehoef. ´s Middags verhuist de viskraam naar de Markt tot kwart voor zes. Bij de kraam is allerlei soorten vis te halen: verse vis, gebakken vis, gerookte vis. Ook tijdens deze – door corona aparte - dinsdagen is hij van de partij. Hij bekijkt per week de situatie.

“We hebben graag dat iedereen komt. Maar op een verantwoordelijke manier. Dus kom alleen een visje halen als je fit genoeg bent”, aldus Bout. Hij is van mening dat iets in de buitenlucht kopen beter is dan dat je het in de supermarkt haalt waar je op elkaar staat. Bout heeft ook maatregelen genomen met betrekking tot het coronavirus. “Bij de kraam mag niet meer gegeten worden. We hebben het liefste dat mensen pinnen en als ze contant betalen dat ze het dan op de toonbank neerleggen zodat er geen direct fysiek contact is. We wassen onze handen extra en geven ook aan bij de mensen dat zij dat ook moeten doen.”

De Graaf Visspecialiteiten blijft zo lang mogelijk proberen om mensen van vis te voorzien en sluit pas als dat wordt opgedragen. Bout: “We moeten per dag leven, maar dat moet iedereen in deze tijd.”