De spullen graag inleveren bij de Rooise apotheek.
De spullen graag inleveren bij de Rooise apotheek. Foto: Jeroen vd Sande

Noodoproep Rooise huisartsen: groot tekort aan beschermingsmiddelen

Oproep Coronavirus

Sint-Oedenrode - De Rooise huisartsen hebben een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes. Er is nog slechts een voorraad voor één of twee dagen. Dat probleem speelt landelijk, maar dus ook in Sint-Oedenrode. Daarom roepen de huisartsen de hulp in van burgers, bedrijven en instanties.

Via deze weg roepen de huisartsen dan ook iedereen op die mondkapjes hebben en deze kunnen missen, om deze te doneren aan de Rooise huisartsen. Op die manier kunnen zij hun werk beschermd blijven doen. Anders komen we in een situatie die niet wenselijk is.

De huisartsen zijn vooral op zoek naar deze type materialen:
-Mondkapjes type FFP1, FFP2 en FFP3

Een nadrukkelijk verzoek om de mondkapjes in de originele verpakking / doos aan te bieden, zodat de artsen kunnen zien welk type kapje het is. Gaat het om grotere partijen/dozen? Dan is een financiële tegemoetkoming bespreekbaar. Ook alle andere persoonlijke beschermingsmiddelen zijn enorm welkom.

Inleveren bij apotheek
Het inleveren / doneren van de beschermingsmiddelen kan tijdens de openingsuren van de apotheek aan de markt in Sint-Oedenrode. Tegenover de ingang (in de gang) zal een ton staan waarin men de materialen kan deponeren.

Nogmaals, dit is een nadrukkelijk verzoek om te kijken of u één of meerdere mondkapjes kunt missen! Help de Rooise huisartsen en deel dit bericht zoveel mogelijk!!!