Afbeelding

Controleer de WOZ-waarde van uw woning

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode - Ieder voorjaar ontvangt u van de gemeente de WOZ-beschikking voor uw eigen woning. De WOZ-beschikking 2020 kent als waardepeildatum 1 januari 2019. Omdat de huizenmarkt inmiddels flink is aangetrokken, mag verwacht worden dat ook de WOZ-waarde van uw woning is gestegen. Het kan geen kwaad om de vastgestelde waarde te controleren. De WOZ-waarde is namelijk niet alleen van belang voor lokale heffingen als de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten, maar ook voor de inkomstenbelasting (via het eigenwoningforfait) en mogelijk de schenk- en erfbelasting.

Aan de balie of via de website van de gemeente kunt u een zogenaamd taxatieverslag opvragen. Hierin staat aangegeven hoe de WOZ-waarde van uw woning is opgebouwd. Om uw WOZ-waarde te vergelijken met andere woningen in uw buurt kunt u kijken op www.wozwaardeloket.nl. Alle WOZ-waarden van alle woningen zijn namelijk openbaar.

Bent u van mening dat de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld, dan kunt u tegen de beschikking bezwaar maken. De gemeente moet uw bezwaarschrift binnen zes weken na dagtekening van de beschikking hebben ontvangen.

Heeft u nog vragen? Loop op donderdag tussen 17.00 en 18.00 even binnen op Borchmolendijk 24. Er is dan een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. Wij helpen u graag!

Lucy Bax-Koenders RB, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies

www.bekkersadvies.nl