Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Wat doe jij als Corona-WW’er de hele dag?

Column Ingezonden

Sint-Oedenrode - Als je dacht dat ik in dit stukske mijn oninteressante mening zou gaan geven over de nieuwe samenwerking tussen cafés Oud Rooij en D’n Dommel (timing!!) en het eerste Brabantse Kievitsei dat vorige week in Rooi is gevonden (houden die vogels zich wel aan die verplichte anderhalve meter afstand, vraag je je af!) … dan kom je bedrogen uit. Over het milieu maak ik me trouwens sinds het virus totaal geen zorgen meer. Nederland gaat al dit jaar de klimaatdoelstellingen voor 2050 halen. Hoera! 

Jawel, ieder nadeel heeft zijn voordeel! Daar weet ik inmiddels alles van als fulltime Corona-WW’er, waarschijnlijk samen met jou, beste lezer, want waar haal je anders de tijd vandaan om dit onzinnig stukske te lezen? En ik weet het, Corona-WW klinkt als een hele goedkope Duitse auto, maar zo erg is het helemaal niet. Eindelijk tijd om eens wat anders te doen. Liep je werk je als de Dommel over de schoenen? Dan is dit de tijd om even adem te halen. Ik neem inmiddels digitale yogales zodat ik binnenkort in mijn knieholte kan hoesten. Handig!

Sorry, ik zal me verder van dit soort incorrecte grappen onthouden. Zoals ik me verder van alles sociaal zal onthouden. Hé, voor het eerst in mijn leven ben ik geheelonthouder! Weer zo’n voordeel! Niet dat de kans groot is dat ik hier op Slabroek het virus oploop. Ben je gek, bij ons gebeurt alles minimaal 25 jaar later. Op dit moment heeft een Tilburgs studentje bij ons een hitje met de titel “Kdeng Kdeng”, en wachten we hier nog steeds op de varkenspest. Overigens, mocht dat zwijnenvirus binnenkort bij ons arriveren, dan weet ik dankzij de Corona-uitbraken in ons land wat we meteen moeten doen: een algeheel vervoersverbod uitvaardigen, ook voor die studerende varkens uit Noord Italië die daar zo nodig een week moesten gaan skiën met z’n allen! Of gaat dat te ver?

Helaas moet ik nou alweer stoppen. Ja, Frank Lammers staat voor de deur. Hij komt bij ons thuis zijn solovoorstelling Marx spelen. Hopelijk is-ie onze Jumboboodschappen (voor de komende drie weken) niet vergeten. Tot slot nog snel een Coronastatement: Thuiswerken is top, behalve als je brandweerman bent. Gezondheid allemaal.