Afbeelding

Nieuwe maatregelen Bernhoven om de zorg toegankelijk te houden

Regionieuws Coronavirus

Uden - Bernhoven ziet veel coronapatiënten en de druk op het ziekenhuis neemt toe. Om de zorg toegankelijk te houden is vandaag besloten tot nieuwe maatregelen. Alle geplande zorg wordt afgeschaald en de prikposten worden teruggebracht naar negen nieuwe locaties. Wij begrijpen dat deze maatregelen ingrijpend zijn voor onze patiënten en vragen om begrip hiervoor. 

Poliklinieken en diagnostiek stopgezet
Alle geplande zorg op de poliklinieken en van het diagnostisch centrum wordt stopgezet en de locatie Oss wordt gesloten per 18 maart. We willen onze kwetsbare patiënten niet blootstellen aan eventuele besmetting. Daarnaast komen hierdoor middelen en capaciteit vrij om de spoedzorg toegankelijk te houden.

Wij plannen nu geen nieuwe patiënten in, tenzij spoed. Alle bestaande afspraken worden nu nagelopen. Artsen beoordelen of patiënten een telefonisch consult moeten krijgen, dan wel dat afspraken worden afgezegd of verplaatst. Medewerkers van Bernhoven nemen hierover zelf contact met de patiënten op. Wij verzoeken dan ook om niet naar het ziekenhuis te bellen om overbelasting van de telefooncentrale te voorkomen. 

Prikposten regio afgeschaald naar negen nieuwe centrale locaties
De huidige zestig priklocaties zijn per 16 maart gesloten om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk in te dammen en mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen. Een groot aantal prikposten is nu gevestigd in gebouwen waar ook andere gezondheidszorg plaatsvindt. Denk aan verpleeg- en verzorgingshuizen en huisartsenpraktijken. Er komen nu negen nieuwe prikposten op centrale locaties in de regio. De zorg voor chronische patiënten blijft gegarandeerd. Een deel van deze patiënten wordt meegenomen in de dagelijkse route die de thuisprikkers in de regio afleggen.

Locaties nieuwe prikposten (open van maandag tot en met vrijdag 08.00-12.00 uur)
-Gemeente Landerd, Dorpshuis De Phoenix, aan de Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk.
-Gemeente Bernheze, sporthal Lindershof, Mozartlaan 96 in Heesch.
-Gemeente Boekel, KDV ’t Stappertje, Kennedystraat 4 in Boekel.
-Ravenstein (gemeente Oss), Dorpshuis Onder d’n Plag, Osstraat 11, Ravenstein
-Gemeente Uden, bloedafname op route 10 in Bernhoven, Uden.
-Erp (gemeente Meierijstad), Sport en ontmoetingscentrum Ter Aa, Den Uil 1a, Erp
-Schijndel (gemeente Meierijstad), ’t Spectrum, Steeg 9, Schijndel
-Locatie Veghel volgt zo spoedig mogelijk

Dank voor alle steun 
Alle steun en begrip uit de regio is hartverwarmend en daar willen wij iedereen voor bedanken. Voor onze zorgverleners betekent dit heel veel en dit helpt hen om het vol te houden.
Via www.bernhoven.nl delen wij actuele informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.