Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Extra informatie Rooise apotheek

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode - Zoals jullie inmiddels weten gaan we een nieuwe fase in met betrekking tot maatregelen tegen het coronavirus. Wij, apotheken Sint-Oedenrode en Liempde, blijven uiteraard wel open gedurende de komende weken. Het is van groot belang dat we de medische zorg zo goed mogelijk kunnen blijven uitvoeren en daarom willen wij u extra informatie geven.

Om u en ons zo min mogelijk risico op besmetting te geven, willen we proberen het aantal contacten in de apotheek te beperken. Daarom vragen we u, indien mogelijk, uzelf aan te melden voor onze 24-uurs afhaalrobot.
Om uzelf aan te melden, dient u een mobiel telefoonnummer door te geven via onze website. Dit kan voor zowel Sint Oedenrode als Liempde. U krijgt dan een 5-cijferige code per SMS, waarmee u uw medicatie dag en nacht uit de robot kunt halen. Uiteraard blijven wij wel uitleg geven over nieuwe medicatie. Wij doen dit dan telefonisch.
Indien u heeft gekozen voor bezorging, zal de tas voor de deur gezet worden en blijft de bezorger in de auto wachten tot er open gedaan wordt. Met expliciete toestemming en bij een aantal aanvullende voorwaarden, is bezorgen in de brievenbus ook een optie. Omdat de bezorgvraag momenteel erg groot is, heeft het echter de voorkeur om, indien enigszins mogelijk, gebruik te maken van de afhaalrobot.
Wanneer afhalen via de robot om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, kunt u uiteraard nog in de apotheek terecht. We vragen u expliciet NIET te komen wanneer u verkouden bent en de medicatie in dat geval op te laten halen door iemand anders.
Om de geadviseerde 1,5 meter afstand te garanderen, houden wij het aantal mensen in de apotheek in de gaten. Normaliter zal dit geen probleem vormen, maar in uiterste nood zullen we u vragen op een later tijdstip terug te komen. Verder hebben wij tijdelijk de afstand tussen de balie en u groter gemaakt dan voorheen. Wij zullen u vragen zoveel mogelijk contactloos te betalen (met PIN).

Een laatste opmerking nog over de beschikbaarheid van paracetamol en desinfecterende handgel. Omdat er een run is op deze artikelen, verstrekken we beperkte hoeveelheden per persoon. Laten we hopen dat we met deze maatregelen het coronavirus in eerste instantie lokaal, maar natuurlijk ook landelijk en wereldwijd, een halt kunnen toeroepen. Alvast dank voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet, namens uw apotheekteam,

Tico Hartman, apotheker Sint-Oedenrode

www.apothekensintoedenrode.nl. Ga op de website naar "Home" --> "inschrijven pharmaself" om u aan te melden voor de afhaalrobot. Bij problemen mailt u naar info@apothekensintoedenrode.nl