Afbeelding

Uitvaart en coronavirus: update

Rouw Coronavirus

Vanaf vandaag geldt ook voor de uitvaartplechtigheid dat het aantal genodigden onder de 100 personen moet blijven. Dit is een drastische maatregel zeker bij het afscheid nemen van een dierbare waarbij u graag met uw hele familie, uw vrienden en andere genodigden samen wilt zijn. Samen rouwen, met elkaar het verlies delen, is zo ontzettend belangrijk, laat Wilma van Casteren uitvaartzorg weten. Ze geeft een update over uitvaart en coronavirus.

De uitvaarten voor vrijdag 13 maart, met meer dan 100 genodigden kunnen gewoon doorgang vinden. Voor geplande uitvaarten met meer dan 100 genodigden voor zaterdag en verder is de richtlijn van het RIVM van toepassing. Ik (of mijn collega) zal tijdens het bespreken van een uitvaart voor volgende week de richtlijn van het RIVM aan de orde stellen en daarnaar handelen. Deze richtlijn geldt tot en met 31 maart 2020.

Zodra nieuwe informatie beschikbaar komt, breng ik u hiervan z.s.m. op de hoogte.

In heel Nederland wordt het schudden van handen afgeraden. Hoe condoleer je de nabestaanden dan wel? Op de afbeelding(en) hiernaast, is een alternatief te zien. Het gaat om:
- Leg uw eigen hand op het hart, terwijl u de nabestaanden condoleert met het verlies van hun dierbare
- Vouw uw eigen handen ineen, terwijl u de nabestaanden condoleert met het verlies van hun dierbare.