Afbeelding

De 3 mooiste emblemen voor een auto

Ingezonden Ingezonden

Als je een auto bezit dan zal er hoe dan ook een embleem op zitten. Dit embleem is normaliter een symbool van het merk van de auto. Zo’n embleem zit natuurlijk op de voorkant van een auto. Het wordt ook wel een radiateurembleem genoemd aangezien het embleem zich in de buurt van een radiateur bevindt. Als jij een nieuw embleem zoekt voor jouw edele vierwieler dan zou je de site www.besteonderdelen.nl kunnen bezoeken. Bij deze webshop kun je onder meer de volgende emblemen aanschaffen. Bij deze webshop kun je onder meer de volgende emblemen aanschaffen.

Audi
Heel Nederland is wel bekend met het embleem van Audi. Dit symbool is natuurlijk de vier ringen die door elkaar heen zitten. Hiermee lijkt het enigszins op het logo van de Olympische Spelen. Het embleem van Audi staat bovendien symbool voor iets. De vier ringen staan namelijk voor de vier bedrijven waarmee Audi is geassocieerd, waaronder overigens ook het merk Audi geldt. De overige drie ringen staan van links naar rechts voor DKW, Horch en Wanderer. Audi is vanaf de linkerkant gezien de eerste ring. De vier bedrijven waar de ringen voor staan zijn overigens de oudste auto producenten van Duitsland.

Ford
De auto’s van Ford hebben tevens een embleem dat over de hele wereld wel bekend is. Dit is overigens ook het logo van de producent. Het embleem heeft een blauwe kleur met een zilveren rand en een witte tekst. Hierbij is de tekst natuurlijk Ford. Sinds 2010 is het logo niet meer veranderd, maar hiervoor heeft het wel een aantal aanpassingen doorstaan. Desondanks wordt de eerste versie van dit logo al sinds 1907 gebruikt nadat het werd ontworpen door de Britten Perry, Thornton en Schreiber.

Mercedes-Benz
Alhoewel Mercedes-Benz in 1902 nog een logo gebruikte dat enigszins op het embleem van Ford leek is dit tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Het Duitse merk heeft tegenwoordig natuurlijk een rondje met hierin een ster die drie punten heeft. Onder dit embleem staat dan nog Mercedes-Benz. Eigenlijk is de tekst helemaal niet nodig, want bij het rondje met de driepuntige ster denkt iedereen direct al aan Mercedes-Benz. Door de jaren heen is het embleem gemoderniseerd tot het huidige ontwerp.