Afbeelding

De effecten van corona in Sint-Oedenrode

Roois nieuws Coronavirus

Sint-Oedenrode – Zover we weten is één iemand in Sint-Oedenrode besmet met het coronavirus. In Meierijstad zijn tot nu toe meerdere besmettingsgevallen bekend. Waarschijnlijk al meer dan twintig. Het komt dus heel dichtbij, maar corona werpt zijn schaduw sowieso over ons dorp. De straten zijn leger, evenals de schoolbanken. De winkels ontvangen minder mensen en veel burgers werken thuis. Maarwat is het effect voor bedrijven en instellingen in Sint-Oedenrode? DeMooiRooiKrant ging op onderzoek uit…

Kinderopvang De Verbinding
Bij Kinderopvang De Verbinding houden ze samen met ouders de vinger aan de pols. “Tot nu toe kunnen we zorg bieden en blijven we open”, aldus Patty en Ingrid van den Biggelaar, beide directeur van de onderneming. Ze volgen elke dag de ontwikkelingen op de voet en is zorgvuldig bezig met het informeren van ouders en personeel over de actuele richtlijnen en updates van het RIVM. Van den Biggelaar: “Zeker omdat we met kinderen werken en thuis werken niet aan de orde is voor het personeel. We zijn steeds in gesprek met elkaar en met de ouders over de gezondheid van hun kinderen en kunnen op elk moment een beslissing nemen of een kind opgehaald moet worden als het verkouden is. Daarin begrijpen we elkaar. Er zijn een paar zieken, zowel onder het personeel als bij de kinderen maar de opvang kan nog steeds doorgaan. Belangrijk is een goede samenwerking met scholen om de informatie te stroomlijnen. De ouders zetten zich maximaal in en tonen hun betrokkenheid door actief te helpen en mee te denken bij elke ontwikkeling. Heeft een kind bijvoorbeeld een allergie of hooikoorts? Dan kan hoesten en niezen iets anders betekenen. Zo houden we samen de vinger aan de pols en proberen we van dag tot dag te kijken hoe we zo goed mogelijk de zorg kunnen blijven bieden.”

Voorzitter winkeliersvereniging Rooi2000
Winkeliersvereniging Rooi2000 bij monde van voorzitterTonnie Heijmans blijft rustig en houdt alle ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Heijmans: “Op dit moment gaat de verkoop gewoon door. De klanten blijven komen en we proberen zo goed mogelijk alles door te laten gaan. De inkoop is geen probleem, we kunnen blijven leveren en de klanten optimaal van dienst zijn.” Echter is er voor Heijmans toch reden voor bezorgdheid. “Mochten er net als in Italië winkels moeten sluiten dan is dat moeilijk. Bij overmacht hebben we geen keus. We hopen dat het niet zover komt.” Tenslotte kan de voorzitter niet anders dan constateren dat het wisselend is voor elke branche hoe het effect is van het coronavirus. Hij leeft mee met de ondernemers die door de snelheid van de ontwikkelingen en de stroom van annuleringen het heel erg moeilijk hebben.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant wat nog meer de effecten zijn van corona in Sint-Oedenrode