Het Observatorium.
Het Observatorium. Foto: Peter van Houtum

Ommetje Duizendjarig Woud verbindt natuur en kunst

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Wanneer het droger wordt, zal het niet lang duren voor de Hooibrug over de Rooise Dommel wordt gelegd. Dan is een doel compleet: het verbinden van wandelroutes, waardoor ook kunstwerken meer gezien worden. Om daar alvast op vooruit te lopen wordt komende vrijdag een overeenkomst getekend.

Op vrijdag 13 maart om 10.30 uur gaan Brabants Landschap, Meierijstad en Kunststichting Sint-Oedenrode met alle partners van het wandelpad een overeenkomst tekenen bij de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode. Het gaat over een gezamenlijke realisatie en gebruik van het ommetje het Duizendjarige Woud. Met kunstwerken worden het Ommetje Rijsingen met het Observatorium (Frank Havermans, 2009) en de Uitkijktoren (Lucas Lenglet, 2011) met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een prachtig lange wandelroute omgeven door diverse kunstwerken tussen de Boskantseweg - via Rijsingen - en de Kienehoef.
Bij de ondertekening van de overeenkomst zal Birthe Leemeijer, de kunstenaar die samen met Buurtschap Rijzingen het pad heeft vormgegeven, vertellen over haar kunstwerk De Hooibrug en haar aanpak van de omgeving. De Hooibrug ligt er nog niet vanwege het natte weer maar zo gauw het droger is, wordt die gelegd. De Kunststichting Sint-Oedenrode zet zich al jaren in om het Rooise landschap met kunst te verbinden en wandelpaden aan elkaar te knopen zodat wandelaars op een bijzondere en toegankelijke manier kennis kunnen nemen van het prachtige landschap. De realisatie van het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van diverse organisaties, waaronder het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (bkkc), Brabant C, Provincie Noord Brabant.