Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Rooise huisartsen geven corona-update

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode - De Rooise huisartsenpraktijken Van Osch & Van Kempen, Rijckehoef, Van Uden, Vermeulen en De Dommel willen de inwoners van Sint-Oedenrode informeren over het coronavirus. Het aantal mensen in Noord-Brabant die besmet zijn met het coronavirus neemt toe. De huisartsen in Sint-Oedenrode merken dat de vragen over het coronavirus toenemen en dat is begrijpelijk. Zij willen u hierover attenderen op het volgende:

Als huisartsen volgen wij de aanbevelingen van het RIVM en de GGD. De afgelopen week zijn de aanbevelingen meerdere keren veranderd door nieuwe inzichten. Houd daarom zelf dagelijks nieuwsberichten in de gaten, op www.rivm.nl/coronavirus of www.rijksoverheid.nl/coronavirus of www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus. Op de websites van het RIVM en rijksoverheid staan veelgestelde vragen over de situatie in Noord-Brabant.

Het aantal besmettingen met Coronavirus in Noord-Brabant neemt toe en nog niet van alle patiënten bij wie het Coronavirus is aangetoond, is bekend wat de bron is van de besmetting. Daarom is het huidige advies in onze provincie:

-Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf thuis uitzieken! Dus ga niet naar je werk of naar school. Sinds maandagavond 9 maart adviseert de regering uit voorzorg om ook als u geen klachten heeft thuis te werken als dat mogelijk is.
-Alleen bij hoge koorts of toenemende benauwdheid is het nodig om TELEFONISCH contact op te nemen met je huisarts.
-Vooralsnog worden alleen mensen getest op coronavirus die genoemde klachten hebben EN in contact zijn geweest met iemand die bewezen Coronavirus heeft of in bijvoorbeeld Noord-Italië zijn geweest. Het kan zijn dat de regels m.b.t. het al dan niet testen op Coronavirus veranderen: houd de genoemde bronnen in de gaten.

Denkt u dat u ook dichtbij iemand met het coronavirus bent geweest en heeft de GGD geen contact met u gezocht? Of heeft u andere vragen over het coronavirus? Dan kunt u zelf bellen met de regionale GGD: 0900-3646464.

Probeer altijd te voorkomen dat u virussen krijgt of aan anderen geeft:
-Was uw handen vaak met zeep.
-Nies en hoest in uw elleboog.
-Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
-Schud geen handen!