Rhode haalt flink uit

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het was erg lang geleden dat Rhode | Van Stiphout Bouw weer eens een overwinning kon boeken. Maar tegen SC 't Zand lukte dat wel en meteen ook met flinke cijfers, het werd maar liefst 5-1.

Rhode heeft vorige week afscheid genomen van trainer John Meijs en om dan maar het standaard cliché te gebruiken: de juiste chemie was er niet meer. En ook al geen verrassing, Theo van Lieshout neemt voorlopig waar. Je hoopt dan natuurlijk dat er een ommekeer komt. SC ’t Zand was daarom misschien ook wel een geschikte tegenstander om de draad op te pakken en dat ging ook boven verwachting.

Al in de 3e minuut was er eerste kans toen de bal uit een corner net voorlangs werd gekopt. Ook de eerste kans van de gasten was een kopbal, deze werd door de keeper over de lat werd getikt. In de 10e minuut was het wel raak. Geert Oerlemans ging vanaf het halfveld op avontuur, lanceerde Rolf van den Boogaart die de bal keurig onder in de hoek schoof, 1-0. In de 22e minuut kwam SC ’t Zand terug, de bal werd vanaf rechts goed voorgezet en de spits kon rustig een hoek uitkiezen en scoren 1-1. De gasten leken toen wat beter in de wedstrijd te komen, maar heel lang duurde dat niet. Er kwamen weer kansen voor Rhode en in de 44e minuut was het weer raak. Simon van de Wetering werd gelanceerd en via de keeper wist hij te scoren, ruststand 2-1.

Na rust gebeurde er aanvankelijk nog niet zo veel. Er was een vrije trap voor SC ‘t Zand die een gevaarlijk scrimmage opleverde, maar uiteindelijk wegens hands werd afgefloten. Er waren ook wat kansen voor Rhode, o.a. een kopbal van Serge Voss die net naast ging. In de 76e minuut ging Geert Oerlemans op avontuur, hij liet zich niet afstoppen en maakte het karwei goed af, 3-1. Daarmee was de strijd wel beslist, maar Rhode ging goed door, Simon van de Wetering volgde het voorbeeld van Geert en begon ook aan een solo, passeerde de keeper en zorgde voor 4-1. In de 90e minuut mocht Mark van der Zanden ook nog een treffer op zijn naam laten bijschrijven, een aanvaller van Rhode werd flink aan de kant gezet, Rhode kreeg een strafschop en deze werd feilloos ingeschoten, 5-1.

Komende zondag gaat Rhode naar Oss voor de wedstrijd tegen TOP. Thuis kwam Rhode wel op een 1-0 voorsprong, maar speelde niet al te best en in de 2e helft werd het uiteindelijk 1-4. TOP was vorig seizoen de grootste concurrent van kampioen Juliana, had de afgelopen maanden een wat mindere periode, maar lijkt zich nu te herstellen. Een mooie uitdaging voor Rhode.