KV Rooi speelt gelijk

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 8 maart ging de hoofdklasse zaalcompetitie eindelijk weer van start. KV Rooi speelde die dag tegen Melderslo, een middenmoter in deze klasse, maar een ploeg die zeker niet onderschat mag worden. Vorige keer werd er dan ook net gewonnen door Rooi met 14-17. Onder leiding van W. den Otter ging de wedstrijd van start.

Aan beide kanten werd er moeizaam geopend, zowel Rooi als Melderslo benutte de eerste aanvallen niet. Uiteindelijk was het Rooi die de 1-0 maakte. Melderslo had hier wel snel een antwoord op en maakte de 1-1. Ook al wist Rooi de gehele eerste helft voor te staan, liet Melderslo de dames uit Sint-Oedenrode geen moment uitlopen. Zo kwamen beide teams ook niet echt lekker in de wedstrijd en was het een fysieke pot. Er werd gerust met een stand van 9-8.
De tweede helft had Rooi de kans nog niet om uit te lopen want Melderslo wist de eerste aanval gelijk de 9-9 erin te gooien. Toch wist Rooi de volgende drie doelpunten te maken door eindelijk eens wat beter korfbal te laten zien (12-9). Er leek een gat te zijn geslagen door Rooi dat werd volgehouden tot een stand van 16-13. Melderslo liet zien dat ze wendbaar zijn, en bleven rustig verder korfballen waardoor de stand werd rechtgetrokken naar 16-16. De laatste paar minuten van de wedstrijd waren erg spannend en het was dan ook Melderslo die op voorsprong wist te komen. Gelukkig voor de dames van Rooi werd er nog een vrije bal benut en worden uiteindelijk de punten gedeeld. Eindstand: 17-17.
Volgende week speelt KV Rooi uit tegen de Horst om 13:45u in Groesbeek. De dames zijn nog steeds vol in de race voor het kampioenschap maar dan zal er aankomende zondag wel beter gespeeld moeten worden! Publiek is van harte welkom!!