Succesvolle editie Rooiseheide Toernooi 2020

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Op 29 februari startte het jaarlijkse Rooiseheide Toernooi en werd er tot en met afgelopen zondag gespeeld. Het toernooi is een uitwisselingstoernooi tussen TV de Hopbel uit Schijndel en het Rooise TV de Kienehoef. Dit jaar vond het toernooi plaats op de tennisbanen in Sint-Oedenrode. Over de negen dagen zijn er maar liefst 122 wedstrijden gespeeld door de 157 deelnemers van beide clubs. De organisatie kijkt zeer tevreden terug op een geslaagd toernooi.

Tijdens het toernooi werd er gespeeld in 13 verschillende onderdelen. Hiervan werden zeven onderdelen beslist via poulewedstrijden. De overige zes onderdelen kregen na de poulefase nog een vervolg door middel van een afvalschema in het finaleweekend. De HD7 en DD7 waren dit jaar de drukste onderdelen waar een respectievelijke 12 en 13 duo’s de strijd met elkaar aangingen voor de titel.
Op de finalezondag moest er in negen onderdelen nog beslissing vallen. Er stonden zes finales op het schema en in drie poules bepaalde de laatste partij de eindstand. De regen mocht de strijd echter niet drukken, want er werd fanatiek getennist voor de titels van 2020. De zondag werd dan ook afgesloten met een heuse thriller op het centre court. De GD8 finale werd na twee uur tennis is de regen gewonnen door Ellen de Keijzer en Martijn Dekkers in drie sets.
De gemengd dubbel 5 was dit toernooi het hoogst actieve onderdeel. Deze poule werd gewonnen door Maud Latijnhouwers en Guus van Uittert. Bij de heren was de HD6 het hoogste onderdeel met op voorhand een spannende finale op de planning. Hier kwamen Mark van Grinsven en Roel van de Ven als winnaar uit na een walk-over van de tegenstander. Verder was de DD7 bij de dames het titanen-onderdeel. Hier gingen Brigit Habraken en Liset van de Ven er met de winst vandoor na drie sets.
Het toernooi kende wisselvallig weer met uitgerekend de finaledag als dag met de meeste neerslag. Op donderdagavond moesten er zelfs een aantal wedstrijden worden verzet, omdat de banen niet meer bespeelbaar waren. Dit leverde echter geen problemen op voor de toernooiplanning of de spelers, maar het zorgde juist voor een gezellig schema op de vrijdag en zaterdag.
We willen graag alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers bedanken voor hun inzet en we zien jullie graag terug tijdens onze komende toernooien die op de planning staan!