Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Sterilisatie via een kijkoperatie

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode - Bent u bekend met Laparoscopische sterilisatie oftewel sterilisatie via een kijkoperatie? Mocht u overwegen om uw hond (teef) te laten steriliseren dan kan dat op twee manieren. Bij de oude methode wordt een snede in de buik gemaakt om de buik te openen. Bij een laparoscopische sterilisatie is dit niet nodig en worden er alleen 2 kleine gaatjes (0,5-1cm) gemaakt. Via deze gaatjes worden de instrumenten ingebracht. 

 Voordelen van laparoscopische sterilisatie zijn:
-Minder pijn bij de teef na de operatie - Snel herstel doordat de wondjes kleiner zijn - In de meeste gevallen is er geen shirt of kraag nodig - Beter zicht in de buik en daardoor minder complicaties

Aangezien er speciale apparatuur nodig is voor het uitvoeren van de laparoscopische sterilisatie, kan deze uitsluitend op onze praktijklocatie in Sint-Oedenrode worden uitgevoerd. 

Indien u erover denkt om uw hond te laten steriliseren of castreren dan kunt u altijd bij ons terecht met vragen. Naast uitleg die wij aan u kunnen geven, hebben we informatiebrieven die u kunnen helpen bij het maken van de beslissing. En we kunnen de voor- en nadelen met u op een rijtje zetten.