Afbeelding

Degradatiestreep komt plots dichtbij

Sport Sport

Nijnsel - Een ranglijst kan veel verbloemen. Een tijdje viel het niet echt op, maar ineens is de degradatiestreep wel erg dichtbij voor VV Nijnsel/TVE Reclame. De ploegen onder Nijnsel weten de laatste tijd aardig wat punten te sprokkelen. Zondag zag het geelblauwe leger van hoofdcoach Tim de Wert Avanti ’31 uit Schijndel drie punten inlopen na een pijnlijke thuisnederlaag.

Het komt er allemaal niet echt uit bij VV Nijnsel. De ploeg heeft veel in haar mars, maar op één of andere manier passen de legosteentjes op dit moment niet zoals het moet. Dat zorgt ervoor dat het torentje iedere keer weer in elkaar valt na een goed resultaat. Vandaar dat het puntenaantal op de ranglijst tegenvalt. Ook tegen Avanti speelde Nijnsel vrij slordig. Een vroeg tegendoelpunt kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. De gasten schoten een vrije trap binnen vanaf de rand van de zestien meter.
Het publiek werd in de eerste helft door beide ploegen niet bepaald verwend. Zoals altijd keert de hoop binnen vijftien minuten weer terug. Die werd niet direct in de grond ingeboord in de tweede helft en dat was vooral te danken aan goalie Youri Dortmans die tot twee keer toe zijn team in leven hield. Ondertussen liep de irritatie aan beide kanten op. Dat had deels te maken met de onzekere scheidsrechter en voor Nijnsel was de grensrechter van de tegenpartij een doorn in het oog. Die zorgde ervoor dat onder andere de hoofdcoach en spits Stefan Hulsen van de thuisploeg de emoties niet onder controle konden houden. Zij moesten vertrekken na respectievelijk twee keer geel (één keer bal wegtrappen en een domme overtreding) en een directe rode kaart voor commentaar op de leiding. Dat terwijl Hulsen even daarvoor nog had gescoord vanaf elf meter na een vermeende handsbal. Uiteindelijk trok Avanti het langste strootje na een uitbraak in de slotfase van de wedstrijd. Zij hebben nu twee punten minder en één wedstrijd meer gespeeld dan vv Nijnsel/TVE Reclame.

Nooit Gedacht uit
Komende zondag moet een uitgedunde selectie op pad naar Geffen. Daar wacht Nooit Gedacht van de voormalige Nijnsel-coach Arno Methorst. Nooit Gedacht staat slechts twee punten boven Nijnsel met evenveel wedstrijden. Ook dit wordt weer een belangrijke wedstrijd. Nijnsel heeft zeker de capaciteiten. De supporters hopen dan ook dat de spelers gaan geloven in eigen kunnen waardoor het goede voetbal dat bij fases zeker is gespeeld weer boven komt drijven.