Rhode verliest van Nemelaer

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw wist zondag niet te scoren tegen Nemelaer, de gasten deden dit uit een strafschop wel, zodat Rhode weer met lege handen bleef.

Al in de eerste minuten waren er kansen, de eerste voor Nemelaer en daarna een voor Rhode. In de 6e minuut ging een schot van Bas van Kuringen via een verdediger naast. Dit was meteen zo’n beetje het laatste wapenfeit van Bas die in de 12e minuut met een knieblessure het veld moest verlaten. In de 16e minuut kreeg Nemelaer na een botsing een strafschop, in Rhode ogen een zware straf, maar Wouter Molenaar had daar natuurlijk maling aan en maakte geen fout, 0-1. Nemelaer was hierna wat sterker, maar ook Rhode kreeg af en toe wel een kans. Een uit een vrije trap van Pieter Verbruggen en een keer was Paul Smeets van dichtbij gevaarlijk, maar de keeper wist de bal toch te stoppen. Vlak voor rust kwam Rhode goed weg toen een bal onderkant lat raakte.

De tweede helft begon net als de eerste weer met een kans voor Nemelaer, direct gevolgd met een tweede mogelijkheid. Na 50 minuten was Simon van de Wetering dicht bij een treffer uit een voorzet van Mark van der Zanden. Daarna kreeg Rhode steeds meer balbezit. Rhode viel vooral aan via de vleugels, maar de voorzetten brachten Nemelaer niet echt in de problemen, ze hadden veel lengte achterin en de keeper wist in het algemeen ook wel raad met de hoge ballen. In de 67e minuut moest Nemelaer met een mannetje minder verder, een verdediger liep tegen een domme gele kaart op, zijn tweede, en moest vertrekken. Rhode kreeg daarna wat goede kansen, Mark van der Zanden schoot net naast en een kopbal van Geert Oerlemans kon nog maar net door de keeper over de lat worden getikt. Vervolgens was er nog een kans uit een voorzet van Daan van Dinten, maar de treffer wilde niet vallen. In de laatste minuten waren er ook nog een paar goede kansen voor Nemelaer, maar het bleef 0-1.

Zondag weer een thuiswedstrijd voor Rhode. SC ’t Zand is dan de tegenstander. De uitwedstrijd moest Rhode grotendeels met 10 man spelen en uiteindelijk werd het 3-0. Maar SC ’t Zand is toch een tegenstander waar de punten gepakt zouden moeten kunnen worden.