Afbeelding

FLL Neobots maken windmolens

Human Interest

Sint-Oedenrode - In de maand februari zijn de kinderen van de Neobots aan de slag gegaan met het maken van windmolens. De puntentelling gaf aan dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het team van Lars, Jaap, Duco en Ties won met een verschil van maar 5 punten van het team van Stijn, Niels en Rens. 

Tijdens de start werd gezamenlijk besloten aan welke criteria de windmolens moesten voldoen en naar welke onderdelen door de jury gekeken werd. De twee teams gingen daarna aan het werk. Er werden werkplannen gemaakt en op internet werd informatie opgezocht. Tijdens het bouwen ontstonden de ideeën pas echt. Al snel wilden de kinderen aan de slag met het programmeren van de wieken. En dit lukte! Aan het einde van de twee middagen werden de molens aan de jury gepresenteerd. Het technische snufje (het langzamer en sneller laten draaien van de wieken) gaf voor de jury de uiteindelijke doorslag om de winst aan het winnende team te geven.

Op zaterdagmiddag 14 en 28 maart (van 14.00 uur tot 16.00 uur) staat er een nieuwe workshop op de planning. Dan gaan we aan de slag met het maken van hijskranen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen of zelf mee te bouwen. Op www.neobots.nl is hier meer informatie over te vinden.


Afbeelding