Afbeelding

Weer over het weer

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

Februari 2020 was opnieuw een maand met extremen. Op de temperatuur stond geen maat en er viel bijna drie keer meer regen dan normaal in deze maand. De zon delfde het onderspit, al moet wel gezegd worden dat we de afgelopen jaren ook wel boven onze stand leefden.

De temperatuur was veel te hoog
De temperaturen schoten behoorlijk in de plus in februari 2020. Gemiddeld was het de afgelopen maand 7,0°C. Normaal gesproken is deze waarde over de hele maand genomen 3,1°C. Het warmste etmaal hadden we zondag de 16e, die dag lag de etmaaltemperatuur op 12,7°C. Op donderdag de 27e werd het over de hele dag gemeten niet warmer dan 2,3°C.
Zondag 16 februari had niet alleen het hoogste etmaalgemiddelde van de vorige maand. Ook werd die dag de hoogste maandtemperatuur gemeten, namelijk 18,0°C. De gemiddelde middagtemperatuur in februari bedroeg 10,2°C en dat is bijna vier graden warmer dan normaal.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant