Ralf, Monique en Kimberly (r) zijn erg blij met de nieuwe AED.
Ralf, Monique en Kimberly (r) zijn erg blij met de nieuwe AED.

Heikant AED-veilig dankzij bouwbedrijf van Stiphout

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - De wijk Heikant is vanaf eind februari voorzien van een AED. Op vrijdag 21 februari overhandigde Jeroen van Stiphout namens bouwbedrijf van Stiphout de AED aan Kimberley van Steenbergen van wijkvereniging Heikant. Piet van Rooij en Toin Lathouwers van Stichting Rooi Hartsafe (SRH) waren hierbij aanwezig.

De Rooise AED stichting heeft in goed overleg het geheel gecoördineerd en gezorgd dat de AED aan het hek bij de woning van Margriet en Ralf van Kemenade (hoek Schijndelseweg/Gerbrandystraat) hangt. De AED is 24/7 per dag beschikbaar en is de eerste in de woonwijk Heikant.

De AED is een cadeau van de personeelsvereniging aan bouwbedrijf van Stiphout omdat het bedrijf dit jaar het 50-jarig bestaan viert. Omdat een groot gedeelte van nieuwbouwwijk Heikant door Van Stiphout is gebouwd en er nog geen AED in de wijk aanwezig was, vond zowel de personeelsvereniging als de directie het een goed idee om dit levensreddende apparaat aan de wijk via Rooi Hartsafe cadeau te doen. SRH verzorgt het onderhoud en controle.

Stg. Rooi Hartsafe heeft dit geweldige initiatief aangevuld met acht gratis opleidingen 'Reanimeren met AED'. “Met deze AED is er weer een grijze plek op onze AED kaart ingevuld” aldus voorzitter Van Rooij. De Wijk Heikant is nu met vijf AED’s omringt. Al deze AED’s inclusief deze nieuwe, zijn aangemeld bij Hartslagnu.nl. Het oproepsysteem van de 112 meldkamer om Burgerhulpverleners zo snel mogelijk met een AED bij een slachtoffer te krijgen.

Jeroen van Stiphout overhandigt de AED aan de wijk en aan Rooi Hart Safe