Afbeelding

Overvol bassin oorzaak overstroming Rhode

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Waterschap de Dommel en gemeente Meierijstad hebben achterhaald hoe het heeft kunnen gebeuren dat het sportpark van Rhode afgelopen zondag weer blank stond. Het kwam door het overvolle waterbassin Biezenveld (gelegen in gebied de Neul) en verdund rioolwater uit de woonwijk Armenhoef.

Natuurlijk had alles te maken met de zware regenval en door enkele piekuren raakte daardoor het bassin overvol. Het waterschap en de gemeente gaan nu samen kijken welke acties ze moeten ondernemen om het risico te verkleinen dat het bassin in de toekomst wederom overvol raakt.

In januari 2015 sloeg het noodlot ook al toe bij RKSV Rhode na zware regenval. Echter had het toen te maken met een haperende klep. Ditmaal blijkt dus een andere reden de oorzaak te zijn, maar het evenemententerrein, de toegangsweg, de parkeerplaats en de kleedaccommodatie stonden in zijn geheel onder water. Dat was zondag vanaf ongeveer 11.30 uur.

De brandweer en de gemeente zijn de hele middag aan het werk geweest om het probleem op te lossen. Ook sprongen enkele vrijwilligers van de voetbalclub bij om te helpen. Zo werd een flinke hoeveelheid water de Dommel in gepompt ter hoogte van de brug nabij Odendael. Rond 17.00 uur begon het water weer te zakken en vertrokken de hulptroepen.