Afbeelding
Foto: Jeanne Soetens

Vresselsbos en Hazenputten met andere ogen

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Op maandag 2 maart a.s. verzorgen Bert Vervoort en Jeanne Soetens - leden van de Heem-natuurgroep Sint-Oedenrode - een lezing over het Vresselsbos en de Hazenputten met prachtige foto’s, filmpjes en verhalen.

Jeanne en Bert kijken altijd en overal rond met heel andere ogen dan de gemiddelde wandelaar. Ze staan stil bij alles wat er kruipt, vliegt en groeit. Hun verhaal is er dan ook een van verwondering over wat je zoal voorbij loopt zonder het te weten. Wie zag er al eens in het Vresselbos onder het wandelen een zandbijtje haar nest graven in het zandpad, een mierenleeuwlarve een mier verslinden of een goudhaantje ongedurig rondstruinen als je een dennenbos passeerde? Ook in herfst en winter is hen er niets ontgaan.

Vanaf het begin volgden zij de werkzaamheden en veranderingen rond het Ven herstel. Jeanne en Bert vertellen hun verhaal op maandag 2 maart a.s. om 20.00 uur in “d’n Einder” Sluitappel 17a, Sint-Oedenrode. Iedereen is van harte welkom. Van niet-leden van Heemkundekring “de Oude Vrijheid” wordt 2 euro gevraagd.