Afbeelding

Grote Brabantse hengstenshow in Rooi

Evenementen

Sint-Oedenrode- Op zaterdag 7 maart wordt voor de 19de keer de grote Brabantse hengstenshow gehouden. Voor de tweede keer gebeurt dat in het “paardendorp” bij uitstek, Sint Oedenrode.

Vorig jaren was deze hengstenshow een groot succes door publiek, entourage en hengsten. Ook dit jaar worden er weer ruim 50 hengsten verwacht. De ruim 50 hengsten zijn van meer dan 30 hengstenhouders uit de regio, maar ook uit Limburg, Zeeland, Zuid-Holland-Friesland-Gelderland en zelfs België. Maar liefst hengsten van 10 verschillende rassen geven acte de présence. Uiteraard wordt de hoofdmoot gevormd door de Shetlanders, waarvan er maar liefst 33 in de baan verschijnen. Daarbij een aantal hengsten uit de nieuwe jaargang 2020, altijd weer interessant om te zien hoe ze zich houden. Onder hen maakt ook de aansprekende en overtuigende kampioen van de nieuwe jaargang Leon van de Neerzink (v.Vieno van de Bosrand) zijn opwachting. Tevens komt de kampioen van de grote maat van de hengstenkeuring 2020 Kenwood van Gelre (v, Evra van het Zand) in de baan. Als ook de grote maat kampioen van 2019. Bij de minihengsten ook twee nationaal kampioenen naast een kleine maat kampioen.
De hengst, die zowel door jury als publiek als hengst met de beste draf werd aangewezen op de hengstenkeuring 2020, komt ook in de baan. Na het succes van vorig jaar is de organisatie ook zeer verheugd weer een grote groep van maar liefst 10 trekpaarden te mogen verwelkomen. Deze imponerende dieren horen er echt bij. Extra blij zijn ze met de komst van de kersverse Nationaal Kampioenhengst van de trekpaarden alsmede de derde op tal. Er verschijnt ook een aantal trekpaarden uit de nieuwe jaargang. Er komt een bekende Fries, die in Limburg ter dekking staat, en ook een Arabische Volbloed in westernstijl. Er komen 4 rijponyhengsten, twee Foresters en twee halfbloed van het NRPS. Van deze vier zijn twee grote talenten uit de nieuwe jaargang. Er komt een fameuze springhengst van Zangersheide uit de stam van Ratina Z. Opvallend is zeker de bonte Fries X KWPN hengst en erg aantrekkelijk is dat de kersverse Nationaal Kampioen van de Groninger hengsten komt. Deze Maistro Polo is van zeldzame klasse. Bovendien is deze gitzwarte parel de enige Groninger die in de Zuidelijke helft van het land ter dekking staat. De show wordt om 19 uur exact geopend door Pien Schepers op het trekpaard Daisy van de Hulshoeve. Daarna komen de 53 hengsten in 7 groepen voorbij.
Uiteraard wordt gezorgd voor een perfecte ingerichte accommodatie en catering. Muziek ontbreekt zeker niet naast het nodige DJ werk om de hengsten optimaal te laten uitkomen. Tevens is er een loterij met schitterende prijzen. Ook is er een ruitershop aanwezig om uw spullen op orde te brengen voor 2020. De entree is ook nog eens gratis. Kortom, voor elk wat wils en voor niemand een reden om niet te komen!! De hengstenshow wordt gehouden bij manege de Pijnhorst aan het Bremhorst 6 in Sint Oedenrode en is goed bereikbaar vanaf de snelweg Eindhoven-Nijmegen, afslag Sint Oedenrode. Voor meer informatie: Ruud van Raak: 06-12778167/ruud67@ziggo.