Wim en Lucy voor hun nieuwe onderkomen.
Wim en Lucy voor hun nieuwe onderkomen. Foto: Jeroen van de Sande

Komt u in aanmerking voor een toeslag van de belastingdienst?

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Weet u of u in aanmerking komt voor huur- en/of zorgtoeslag? Uit onderzoek van ouderorganisaties is onlangs gebleken dat veel ouderen dit niet weten. Hierdoor lopen velen ouderen jaarlijks mogelijk duizenden euro's mis.

Met ingang van 2020 zijn de maximale inkomensgrenzen in de huurtoeslag vervallen. De huurtoeslag wordt bij een stijging van het inkomen geleidelijk afgebouwd. Het is dus niet meer zo dat door een kleine stijging van het inkomen direct het recht op huurtoeslag vervalt. Of misschien komt u hier nu wel voor in aanmerking!

In onze praktijk kom ik regelmatig in gesprek met ouderen waarvan de inkomenssituatie is gewijzigd door bijvoorbeeld overlijden van de partner. Bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting controleren wij meteen of er recht is op zorg- en/of huurtoeslag. Bij huurtoeslag is er geen recht zodra het vermogen meer is dan de belastingvrije som in box III (2020: € 30.846, bij fiscale partners 2x). Huur- en zorgtoeslag 2019 kunt u tot 1 september 2020 aanvragen. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag dan kunt u ook daarvoor bij ons terecht.

Heeft u nog vragen? Loop op donderdag tussen 17.00 en 18.00 even binnen op Borchmolendijk 24. Er is dan een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. Wij helpen u graag!

Lucy Bax-Koenders RB, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies www.bekkersadvies.nl