Afbeelding

Letterfeest op basisschool Eerschot

Onderwijs

Sint-Oedenrode - De kinderen van groep 3 keken er al dagen naar uit: Letterfeest. Op donderdag 13 februari was het eindelijk zover.

In de groepen 3 werken we met de leesmethode "Lijn 3". Na thema 6 zijn alle letters aangeboden, dus tijd was het tijd voor een feestje. In circuitvorm gingen de kinderen aan de slag met verschillende opdrachten met letters. Als ze alle drie de spelletjes goed hadden gedaan, lag er voor elk kind een heus letterdiploma klaar.
Bij één van de drie opdrachten konden de kinderen ook lekker bewegend aan de slag. Dit doen we regelmatig in de groepen 3. Bij "bewegend leren" oefenen kinderen de stof op een bewegende manier. Op deze manier is de betrokkenheid bij de kinderen hoog, kunnen ze lekker bewegen én uit onderzoek blijkt dat leren en bewegen een goede combinatie is om stof eigen te maken. Al rennend en springend wilden de kinderen graag laten zien dat ze alle letters kenden. Na de "letterbingo"en het versieren van een kroon (mét letters natuurlijk!) was het de hoogste tijd om de diploma's uit te reiken. Juf Marjo, directeur van basisschool Eerschot, was super trots op de kinderen. Elk kind kreeg van haar de felicitaties én het letterdiploma.