MD1
MD1

Meerdere zaalkampioenen voor MHC Sint-Oedenrode

Evenementen

Sint-Oedenrode - In de maanden december, januari en februari spelen de juniorenteams van MHC Sint-Oedenrode competitie in de zaal. Afgelopen weekend vond de laatste competitieronde plaats en door diverse teams werd er een feestje gebouwd omdat ze kampioen werden in hun competitie. Dit zijn de zaalkampioenen van seizoen 2019-2020:

Jongens B1, gecoacht en getraind door de jonge Heren 1 spelers Tijmen de Brouwer en Didier van Lieshout eindigde bovenaan het lijstje. Wie naar de ranglijst kijkt ziet dat de nummer 2 en 3 twee wedstrijden minder speelden. Dat is resultaat van de storm Ciara, waardoor de hele zaalcompetitie vorige week afgelast werd. Deze wedstrijden worden niet meer ingehaald en daarom kronen wij Jongens B1 als kampioen van de eerste klasse A.

Jongens C1, gecoacht door Heren 1 spelers Jelle van Dijk, Gijs Wijnands en Stijn van Alphen werd de onbetwiste kampioen in de eerste klasse C. Het verloor niet een wedstrijd en werd ongeslagen kampioen met 9 punten voorsprong op de nummer 2 Gemert JC1.

Jongens C2, gecoacht door Paul Vermelfoort, werd overtuigend kampioen in de 3 klasse C. Met twee wedstrijden minder dan de concurrent stond de ploeg stevig aan kop van de competitie en kon niet meer ingehaald worden. 

Meisjes D1 maakte het afgelopen zondag onder leiding van coaches Susan Vervoort en Joost Ploegmakers nog erg spannend. De opdracht was simpel, win een wedstrijd en je bent kampioen. In de eerste wedstrijd tegen Nuenen D1 speelden de zenuwen de meisjes parten. Ze kwamen niet echt in hun spel en deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. In de tweede wedstrijd maakten ze diep in de tweede helft een einde aan de onzekerheid. Topscoorder Janske van de Biggelaar legde er drie fraaie doelpunten in. Einstand 1-3 voor Rooi en daarmee eindigen zij als eerste in de 2e klasse E.

Maar het kan nog spannender. Meisjes C1, getraind en gecoacht door Fleur Bongers en Daphne van Aarle, scoorde in de allerlaatste seconde van de laatste wedstrijd de gelijkmaker. Het reglement moest erbij gepakt worden om na te lezen wie kampioen werd in de 3e klasse G. Uiteindelijk bleek Geel Zwart uit Veghel in de competitie een voordeliger doelsaldo te hebben dan Rooi MC1. Maar met een gelijk aantal punten en met een positief onderling resultaat in het voordeel van Rooi zijn deze toppers voor ons ook een beetje kampioen. 
 

JC1
JC2