VV Nijnsel mist gif en gogme

Oss / Nijnsel - Er zijn van die wedstrijden die je snel wilt vergeten. FC Schadewijk-Nijnsel is er een van. In het sfeerloze en slecht bezochte Osse stadion was voor de bezoekers uiteindelijk niets te halen.

Ofschoon de eerste kans voor de geelblauwen was stond er halverwege de eerste helft toch een voorsprong voor de gastheren op het bord: 1-0. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie werd omgezet in een niet verwachte voorsprong. Keeper Youri Dortmans riep 'los', de verdedigers luisterden voorbeeldig maar de overigens betrouwbare doelman kwam niet in het bezit van de bal. Een Osse voorwaartse wel en die wist er wel raad mee. Het had mogelijk te maken met de zeer vlagerige wind die beide teams parten speelde. Amper tien minuten later volgde de 2-0 al. Een diepe bal dwarrelde over wat geelblauwen en groenwitten heen en de Nijnselse assistent-scheidsrechter constateerde een buitenspelsituatie. De warrige en erg veel pratende scheidsrechter negeerde echter het signaal en opnieuw lag de bal achter Dortmans. Nijnsel zette daar weinig tegenover. Wel veel corners, mede omdat de bezoekers letterlijk de wind in de rug hadden, maar het rendement was zeer mager, nihil eigenlijk. Net voor de rust een incident. Spits Stefan Hulsen liep door op een lange bal en kwam daarbij licht in botsing met de keeper. Deze vond een 'sanctie' wel wenselijk en sloeg de Nijnselse spits op zijn hoofd. Daar staat maar één straf op; (donker)rood. Het werd echter geel. En zo blijkt maar weer: als je in Oss de thuisploeg op een rode prent wilt trakteren, dan moet je als scheidsrechter wel sterk in je schoenen staan.
Drie minuten na rust de 3-0, mede dankzij de sterke, snelle en behendige spits van Schadewijk. De rest van de wedstrijd had schriftelijk afgedaan kunnen worden. De thuisploeg geloofde het verder wel, paar overtredingen, beetje praten, beetje vertragen. De gasten deden hun best maar de (wed)strijd was al lang gespeeld. Jammer, na een puike oefenwedstrijd tegen PSV Amateurs mocht er meer worden verwacht maar als het na een achterstand op vreemde bodem op mentale weerbaarheid aankomt….