KV Rooi vier punten los

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 16 februari was misschien wel de belangrijkste wedstrijd voor Rooi om de bovenste plaats te blijven behouden. Rooi speelde uit in Venray tegen Oranje-wit, deze ploeg staat op de tweede plaats. Het was dus een duidelijke taak dat Rooi de wedstrijd moest gaan winnen om verder uit te lopen.

Om 13:00u startte de wedstrijd onder leiding van P. de Bruijn. Oranje-wit wist de korf eerst te vinden en een voorsprong te pakken. Toch was Rooi scherp om hier gelijk een antwoord op te geven door een vrije bal in de korf te leggen. Hierna had Rooi het gat gevonden en konden ze uitlopen naar een 1-3. Dit was een mooi begin, die al snel weer ging dalen nadat er twee afstandsschoten van Oranje-wit in gingen, 3-3. Met nog een paar minuten spelen kon Rooi toch een ruim verschil maken in de rust, namelijk 3-6.
Na de rust pakte Rooi dit tempo vast en konden ze al vrij snel weer scoren door middel van een vrije worp, 4-7. Oranje-wit wist in deze wedstrijd nog maar drie doelpunten te maken. Daarintegen had Rooi het nog niet gezien en maakte de kansen nog af tot een uitslag van 6-12.
Dit betekent dat Rooi op dit moment nog steeds op de eerste plaats staat, met maar liefst vier punten los op de nummer twee. We gaan nu eerst even rusten en vakantie houden. Maar op zondag 8 maart zijn we weer terug en spelen we tegen Melderslo om 18:40u in de Streepen. Supporters zijn welkom, want het worden spannende laatste weekjes voor Rooi om een eventueel kampioenschap naar binnen te kunnen slepen.